Centraal gelegen vlakbij het groen

Bodegraven is een groen, maar ook bedrijvig stadje met een lange geschiedenis, die teruggaat tot in de Romeinse tijd. De Bodegravenaren zijn volop actief in de handel, de handenarbeid en de logistiek. Boerenkaas van Vergeer of Zijerveld is ook nu nog een van de belangrijkste producten die via Bodegraven hun weg vinden naar de wereldmarkt.

Fietsen in Bodegraven

Hier voelt iedereen zich welkom

Door de ligging van het Hart van Bodegraven dichtbij het centrum, heeft u alle voorzieningen zoals winkels en restaurants op loopafstand. Het station ligt op enkele minuten lopen. Vanaf hier bent u met de intercity in slechts 20 minuten in hartje Utrecht of Leiden. Verder ligt het Hart van Bodegraven op slechts één kilometer van de N11, de verbindingsweg tussen de A4 en de A12. Maar ook de rust en schoonheid van het platteland is vlakbij: u loopt of fiets vanuit het Hart van Bodegraven zo de Binnenpolder in.

Kaasexport Bodegraven

Historische en monumentale bijzonderheden in Bodegraven

Kenmerkend voor het dorp is de charmante afwisseling van historische arbeidershuisjes met monumentale pakhuizen, grachten en groene pleinen. Fiets- en wandelpaden in de omgeving leiden recreanten door de natuur, langs verrassende plekken en bezienswaardigheden. En diverse musea maken de geschiedenis van de streek tastbaar.

Hart van Bodegraven 

Aan de rand van het dorpscentrum ontwikkelt Heijmans 55 grondgebonden duurzame woningen, waarvan 33 koopwoningen en 22 woningen bestemd voor de vrije huur sector. 

Winkelstraat Bodegraven

Gemeente van nu

Bodegraven is vooral ook een gemeente van nu; een gemeente waarin de traditionele bevolking in harmonie met nieuwkomers woont, werkt en geniet. Waar het verenigingsleven hoog in het vaandel staat. Waar je kunt zwemmen, duiken en watersporten in de nabijgelegen Reeuwijkse Plassen. Een voorstelling kunt kijken in het Evertshuis. Op Koningsdag een pilsje kunt drinken op een terras. Of samen met de kinderen boerderijdieren kunt vertroetelen in de Oude Zustertuin. In Bodegraven voelt iedereen zich welkom.