FEESTELIJKE START HART VAN BODEGRAVEN

Op donderdagmiddag 16 januari 2020 is de oplevering van fase 1 van Hart van Bodegraven en de start bouw van fase 2 gevierd. Wethouder Kees Oskam en Esther Fleers, directeur van Heijmans, hebben samen een bord met fase 1 en 2 onthuld op de bouwplaats. De toekomstige bewoners konden onder het genot van een hapje en drankje met elkaar kennismaken.

In fase 1, aan de stationszijde van het voormalige Domburgterrein, zijn de 31 vrije sector huur en koopwoningen gereed voor oplevering. De eerste bewoners krijgen begin februari 2020 de sleutel.

Heijmans start nu ook met de bouw van de uitverkochte fase 2. De 24 koopwoningen aan de brouwerijzijde worden in het najaar van 2020 opgeleverd. De gemeente startte eind 2019 met de inrichting van het openbare gebied van de eerste fase. De buitenruimte wordt eind eerste kwartaal afgerond.

De gronden voor het appartementengebouw voor Mozaïek Wonen aan de Doortocht zijn eind 2019 bouwrijp gemaakt. De eerste bouwwerkzaamheden zijn reeds gestart. Begin 2021 worden de 29 energiezuinige sociale huurappartementen opgeleverd.

Hart van Bodegraven wordt getypeerd worden als een gevarieerde, duurzame en gasloze wijk met grondgebonden woningen en appartementen aan de rand van het dorpscentrum van Bodegraven.